English
Eesti

Pastamasin Deluxe Italia WF

Pastamasin Deluxe Italia WF

Hind: 49,90 €

Kiirülevaade

Oluline tarvik erinevate pastatoodete koduseks valmistamiseks.
Kitchen Craft´i pastamasinaga võid valmistada erinevat tüüpi pastatooteid.

Masin võimaldab Sinul ja tervel Su perekonnal valmistada ja nautida värsket pastat Sinu oma kodus. Lisalõikuriga masin võimaldab valmistada nii lasagneplaate kui ka tagliatellesid (pesakujuline lintnuudel) ja fettucinit (lintnuudel). Masin on disainitud käsitöömeistrite poolt pakkumaks Sulle nii lõbu kui ka rahuldust. Lihtsa vaevaga võid valmistada Sinu enda poolt valitud koostisainetega pastat. Pastamasinal on uus täiustatud rullikute funktsioon ja seda on mugav käsitleda. Eraldi võimalik osta antud masinale lõkepäid: 2mm pasta ja raviooli valmistamise lisavarustust.


Pastataigna valmistamine


Värske pastataigen on koduse pasta põhielement. See taigen on sobilik nii pastaplaatide kui ka lintpasta valmistamiseks. Mõlemaid pastatüüpe saab valmistada käesoleva masinaga. Ligikaudne juhend taignas kasutatavate ainete koguste kohta: kuuele inimesele kasuta 4 muna ja 500g jahu.


Kalla jahu kaussi. Tee jahu keskele auk, millesse lisa munad. Vahusta munad kahvliga, kaasates aegajalt natuke kõrvalolevat jahu. Jätka tegevust kuni munad ja jahu on omavahel täielikult segunenud. Kui segu on liiga kuiv ja tükiline, lisa pisut leiget vett. Kui segu on liiga vedel, lisa pisut jahu.
Võta taigen kausist ja aseta õrnalt jahusele tööpinnale. Sõtku tainast sõrmedega kuni see on täielikult ühtlane. Märkus: Hea tainas ei tohiks kleepuda sõrmede külge.
Aseta tainas rätikule ja lõika väiksemateks tükkideks. Soovitame lõigata korraga 2‐3 umbes 1cm paksust tükki, et tainas liiga kiiresti ei kuivaks.


Värvilise pastataigna valmistamine


Pasta võib olla erivärviline olenevalt sellest, milliseid koostisosi kasutada. Kaks kõige populaarsemat neist on:


Roheline pasta – valmistatud spinatiga. Iga 500g jahu kohta kasuta 250g spinatit. Keeda spinat, peale keetmist nõruta välja vesi ning püreesta spinat. Püree lisa pastataignale.
Punane pasta – valmistatud tomatitega. Iga 250g jahu kohta kasuta üks supilusikas tomatipüreed. Kuumuta püree kastrulis ja lisa pastataignale.


Erinevat tüüpi pasta valmistamine


Keera masina küljel asuv seadistusnupp asendisse 1. Selleks tõmba nupp väljapoole ja keera seda seni, kuni kaks rullikut on täielikult avatud. Rulli üks kogus tainast käepidet keerates rullikute vahelt läbi. Korda tegevust 6‐8 korda tainast vahepeal kokku voltides. Vajadusel puista taignale pisut jahu, et see kokku ei kleepuks.Seejärel keera seadistusnupp järgmisse asendisse ning rulli taigen läbi rullikute ilma seda kokku voltimata. Jätka rullikutevahelise ava suurust pidevalt vähendades kuni oled saavutanud soovitud taignapaksuse. Kui pastataigen on rullitud liiga pikaks ning seda on keeruline käsitseda, lõika see kaheks osaks. Lõika taigen nuga kasutades Sulle sobivaks pikkuseks ning aseta taigen rätikule, et see liigselt ei kuivaks. Eemalda käepide ning aseta see soovitud liiki pasta lõikuri kõrvalolevasse avausse. Rullikutele kõige lähemal olev avaus on tagliatellede valmistamiseks, järgmine fetuccini jaoks. Tainast läbi lõikuri rullides keera käepidet aeglaselt. Kui taigen on liiga pehme, võib masinal olla probleeme selle lõikamisega. Sellisel juhul puista taignale pisut jahu või jäta see umbes kümneks minutiks seisma ning katseta siis uuesti. Ära lase pastal liigselt kuivada, ka sellisel juhul võib masinal tekkida probleeme selle lõikamisega. Kui pasta on valmis, puista sellele pisut jahu ning jäta enne valmistamist suurele pinnale kuivama.

Tootekood KCMACH2
EAN 5028250160591
Mõõdud Ei
Bränd või sari World of Flavours
Kasutusjuhend N/A